Winterlandschap in Zwart - Wit

Zwart-wit laat een moment eindeloos lang duren...

Het begint bijna een gewoonte te worden - op een onchristelijke tijd op een onherbergzame locatie afspreken... Goed, het is mijn eigen idee, maar wanneer er telkens tien mensen meedoen is het blijkbaar zo gek nog niet.
Na een dampende kop koffie vanuit de kofferbak gaan we op pad: de stilte van het Noordal tegemoet. Ons doel: deze ochtend onsterfelijk maken met stille en tijdloze beelden in zwart-wit.

De winter is een uitgelezen situatie om in zwart en wit te leren kijken - de kleur is net als de temperatuur tot een minimum beperkt. En wanneer je de camera op zwart-wit zet, zie je direct hoe de foto het zonder kleur doet.

+ We gaan leren de ruimtelijkheid van het landschap te vertalen naar het platte vlak door kijken in lagen en deze stap voor stap te stapelen.

+ Verder gaan we flitsen voor meer contrast en helderheid in de voorgrond.

+ En natuurlijk mag ook een kenmerkend close-up niet ontbreken - een detail kan grote betekenis krijgen - en zo in betekenis zelfs haar context overstijgen...

+ 12:00 zijn we bij Eetcafe Tinus om bij te komen - en warm te worden met erwtensoep en voor wie wil een eerste lentebock :-) waarna we een selectie van de gemaakte foto's zullen bespreken.
Tijdens de nabespreking zal ik onder andere laten zien hoe de fijnafstelling van het contrast en de helderheid van een goede foto een geweldige foto kunnen maken.

locatie: Noorbeek en het Noordal.

Deze workshop staat binnenkort weer op de agenda. Geef je op voor de kwartaalmailing en ik houd je op de hoogte.

Individuele lessen zijn ook mogelijk. Mail : goos@bronkhorstfotografie.com


| terug naar overzicht |